Enyingi Református Egyházközség

 

Isten éltesse az édesapákat!

2024-06-02 17:58:11 / Iván Géza

 

 

„...ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért." (Filippi 3,13-14)

 

Az első apák napját június 5-én tartották volna, egy amerikai polgárháborús veterán születésnapján. A veterán (William Jackson Smart) egyik lánya azért alapította az ünnepet, mert édesapja egyedül nevelte fel őt és nyolc testvérét. Amikor meghallotta, hogy elindult egy kezdeményezés az anyák napja ünneppé nyilvánítása érdekében, elhatározta, hogy az apák napját is hivatalos ünneppé fogja nyilváníttatni. Végül, mire 1910-ben a hatóságok hivatalosan is engedélyezték az apák napja megünneplését, június 3. vasárnapja lett az eredetileg tervezett dátumból.

 

Gyülekezetünkben az eredeti 5-i dátumhoz eső legközelebbi vasárnap tartottuk az első apák napi istentiszteletünket, aminek az eredeti időpont mellett még egy gyakorlati oka is volt: most könnyebben össze tudtuk verbuválni a Tinódi alsós hittanosait, mint a tanév végén. Köszönjük Kovács László tanító-hitoktató és Kovácsné Ternyák Anikó tanítónknak a felkészítést - és természetesen az anyáknak, hogy a verseket begyakorolták diákjainkkal.

 

Ma azért imádkoztunk, hogy Isten áldása kísérje az apák erőfeszítéseit a gyermeknevelésben. Legyen kedvük, erejük és idejük mennyei Atyánk gondviselő szeretetét beleélni a család életébe. Ahogyan mennyei Atyánk („akiről neveztetik minden atyaság") a mindennapi kenyéren túl megadja mindazt a lelki táplálékot, amire szükségünk van, ugyanúgy az apák is meg tudják adni azt a lelki pluszt, ami segít a gyerekeknek hitben is növekedni és nem csak centiméterekben meg kilogrammokban.

 

Isten éltesse az apákat!

 

 

Az alábbi hittanosaink szolgáltak verssel és énekkel:


Reich Péter

Barten Boróka Erzsébet

Kovács Tamás László

Gábor Bence

Kanász Ákos

Bodri Milán

Lengyel Péter

Spergli Réka

Barten László Bulcsú

Kertész Rebeka Hanna

Nagy Lilla

Bogár Noémi

Hosszú Hanna

Ács Flóra

Varga Vanessza

Béres Ármin

Vaszari Bálint Szabolcs

Vaszari Bálint Kende

Kovács Anna

Matthews Zoe Luca

 

 

 

 

Galéria

DSC_1024.JPG DSC_1027.JPG DSC_1028.JPG DSC_1030.JPG DSC_1032.JPG DSC_1035.JPG DSC_1038.JPG DSC_1041.JPG DSC_1042.JPG DSC_1044.JPG DSC_1045.JPG DSC_1047.JPG DSC_1049.JPG DSC_1042.JPG DSC_1044.JPG DSC_1045.JPG DSC_1047.JPG DSC_1049.JPG