Enyingi Református Egyházközség

 

Hittanos közgyűlés a Mikulás tiszteletére

2022-12-04 14:58:50 / Iván Géza

 

December 2-án délután élénk nyüzsgés kezdődött a Tinódi Hajdú Zoltán termében. Az egész heti tanulás után alsós hittanosaink énekkel, versekkel és izgalmas játékokkal várták a Mikulást...

 

(Izgalmas részletek a Tovább-ra kattintás után)



 


...Idén kivételesen nem szombaton, hanem péntek délután 4 órára hívtuk meg gyülekezetünk hittanosait. Szüleik ezért most kivételesen nem, de a Tinódi római katolikus hittanosai velünk tarthattak.

 

 

Köszönjük Kovács László református és Simon Anita római katolikus tanító-hitoktatóink munkáját, és természetesen a Mikulás ikertestvérének, ugyanakkor tudományosan legfelkészültebb helyettesének, Ifj. Kató "Buci" Balázsnak a vidám órákat!

 

 

Fontos információkkal ellátott fényképeink galériája itt lenn:


Galéria

Anita néni ismerteti a nagyérdeművel Miklós püspök igaz történetét Mikulás az éneklés és drámajátékokat követően... ...betoppan, majd rövid székfoglaló beszédet követően megnyitja az ünnepi ülést A közgyűlés tagjai lírával... ...prózával... ...dalcsokorral szolgálnak őkelmének, ügyelve arra, hogy... ...az ünnepélyesség ne nélkülözze a vidámságot, és... ...se a koncentrációt... ...amit Mikulás szerfelett méltányol. A hozzáértő hozzászólások hozzáérnek Mikulásunk szívéhez,... ...aki szinte alig kap levegőt - részben a köré sereglő küldöttek szoros gyűrűjétől,... ...részben a meghatottságtól. És a műsor újabb és újabb lelkes és kedves hozzászólókkal zajlik tovább. Nincs az a jegyzőkönyv, mely feljegyezhetné, mennyi hittanos emelkedik szólásra. Ha a gyerekeinken múlt volna, idén nem is megy a Tinódiból már máshová a Mikulás. Egy valamiben biztosak lehetünk... Mikulásunk egy darabig nem... ...felejti el, mennyi szeretet kapott idén... ...gyülekezetünk... ...idei... ...a Mikulás tiszteletére rendezett hittanos közgyűlésén... ...iskolánk Hajdú Zoltán termében.