Enyingi Református Egyházközség

 
 

2020. április 19-i hirdetéseink

2020-04-19 12:30:56 / Iván Géza

-      Tegnap - természetesen a biztonsági előírások szigorú betartása mellett - munkaakciót tartottunk a temetőnkben. Köszönet illeti részt vevő testvéreinket. (Temetőnk 5 hektáros területén nem volt nehéz távolságot tartanunk egymástól.)

 

-      Tovább folytatódik templomunk belsejének a felújítása. A bejárathoz közelebb eső boltívek hamarosan eredeti pompájukban fognak tündökölni. Ezek a munkák nem olyan látványosak, mint a tetőfelújítás. A vakolat mögül viszont rendre előbukkannak olyan látványos repedések, amik az előzetes statikai felmérések és terepbejárások során rejtve voltak. Az elnyert pályázati támogatás feletti önerős fejlesztéseink is folytatódnak (elektromos vezetékfelújítás és csapadékvíz elvezetése).

-      Köszönjük szépen az eddig ez utóbbi munkálatokra beérkezett adományaikat.

 

-      Hirdetjük a perselyadakozás lehetőségét. A sokhetes istentiszteleti szünet jelentős anyagi hiányt fog okozni gyülekezetünk számára, ezért aki teheti, kérjük, hogy a bankszámlánkra utalja, amit a perselybe szánt.


Számlaszámunk: 10402221-00026910-00000008. Megjegyzésbe kérjük, írják le, hogy „pereselypénz" és a nevüket, hogy pontosan le tudjuk könyvelni. Előre is köszönjük szépen.

 

-      Gyülekezeti iratterjesztésünk továbbra működik - Bibliák, énekeskönyvek és egyéb, felnőtteknek, fiataloknak és gyermekeknek szóló kiadványok után bátran érdeklődjenek az enying@reformatus.hu címen, vagy a lelkészi telefonszámon: 30/542 30 27.

 

-      Pénteken lezárult az iskolai beiratkozásunk. Sajnos tanterem hiányában nem tudtunk az idén is két osztályt indítani. Köszönjük szépen a szülők bizalmát, és kérjük a felvételt nem nyert diákok családok megértését. Igazgatónk és a Tinódi vezetősége minden lehetőséget megvizsgált, de anyagi helyzetünk sem a tanterem építést, sem egy konténer-tanterem bérlését nem teszi lehetővé.

 

-      Szomorúan tájékoztatjuk a családokat, hogy minden nyári táborunk elmarad. Sem az iskolai napközis táborunkat, sem a hagyományos alsós, szóládi hittantáborunkat, sem az egyházkerületi hittanos, sem az ifjúsági (konfirmáció utáni, középiskolás és egyetemi korosztály), sem pedig a tervezett dráma táborunkat nem tudjuk megtartani.

 

-      Tisztelettel kérjük a testvéreket, hogy fegyelmezetten tartsák be az egészségügyi előírásokat, legyünk tekintettel egymás egészségére, és ezt tartassuk be gyermekeinkkel és unokáinkkal is.

 

-      Ha szeretné a vasárnapi igemagyarázatokat emailben is megkapni, írjon az enying@reformatus.hu címre.

 

-      Áldás, békesség, Istennek dicsőség!