Enyingi Református Egyházközség

 

Köszönet az aláíróknak!

2018-04-17 12:19:34 / Iván Géza

Gyülekezetünk presbitériuma hálásan köszöni azoknak a testvéreknek az aláírásait, akik hozzájárultak az Európai Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority SafePack) sikeréhez. Az aláírásgyűjtés célja, hogy megerősítse Európa kulturális és nyelvi sokszínűségét, az őshonos kisebbségek jogait.

 


Istentiszteletek előtt és után, tanítási időben az iskolában és a világhálón több tucatnyi szavazattal jeleztük, hogy fontos számunkra, ami a határ másik oldalán maradt honfitársainkkal történik.

Gyülekezetünkben sok erdélyi talált lelki otthonra az enyingi letelepedés után - köszönhetően Hajdú Zoltán lelkész és felesége, Éva kitartó segítségének és vendéglátó szeretetének. Bánffyhunyadi testvérgyülekezetünkkel számtalan felnőtt és ifjúsági programot szerveztük az elmúlt évtizedekben. Megannyi fiatal szerzett barátokat Kalotaszeg "fővárosában".

De sokan vannak azok is, akik rokoni kötődés és személyes élmények nélkül is természetesnek vették, hogy aláírjanak. Azért, mert összetartozunk és mert magyaraként át tudjuk érezni a többi európai őshonos kisebbség sorsát is (és reménykedve tekintünk azokra, akik a miénknél már előnyösebb jogokat élvezhetnek).

A páli igét itt is érvényesnek érezzük: "...sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Római levél 12. részének 5. verse)

Galéria

Ádám és Anna története minoritysp.4.jpg Goaitsen frízföldi története... ... egy szórványhelyzetben élő honfitársunk... ...története is lehetne. Ceterum censeo: köszönjük az aláírását!